Webshop Offerte aanvragen
(0) 224 21 65 18

Kennemerpoortschool Alkmaar

Kennemerpoortschool Alkmaar

Kennemerpoortschool:

De nieuwe klaslokalen zijn gestapeld waardoor er zoveel mogelijk speelplaats over blijft. De vorm van het nieuwe volume, met als basis een vierkant, is gemodelleerd naar de bestaande school. Zo schuift de nieuwbouw onder de dakgoot en wordt de hoek gelegen aan het plein omhooggetrokken. Het resultaat is een asymmetrische kubus die goed aansluit op de ingang van de bestaande school.
De gevels zijn geheel bekleed met aluminium, zelfs voor de ramen. Deze bevinden zich achter aluminium gevelkleppen. Met de gesloten gevelkleppen lijkt het aluminium bouwvolume een monoliet die ogenschijnlijk losstaat van het bestaande monument. In geopende toestand dienen deze kleppen als zonwering. Het aluminium is op en rondom de kleppen geperforeerd met meer dan duizend gaten.

Opdrachtgever:

Lokhorst, Beverwijk

Architect:

De Vries, Uitterhoeve

Materialen:

Gevelbekleding welke op architectonische wijze is gemonteerd bij de kennemerpoort school, dit door  gezette en gecoate cassettes te gebruiken welke zijn voorzien door een met de hand gemaakt gatenpatroon, openslaande ramen zijn op de zelfde wijze gecreĆ«erd als de cassettes om een gelijk ogend geheel te maken. Openslaande luiken zijn gemaakt door Taco Blokzijl van lasservice Schagen.